Vinsmagning i Mandelogen!

Vinsmagning i Mandelogen!

Så var det tid for mandelogen at mødes igen, denne gang til en gang vinsmagning. Smagningen blev sat til lørdag d. 12-02-2011 og blev endnu engang en kæmpe succes.

Temaet var denne gang Frankrig vs. Italien, dog med et kraftigt handicap til Italien idet der kom et afbud i sidste øjeblik.

Vinene bliver anmeldt i smagte rækkefølge og vurderet ud fra en skala på 100 point i henhold til vinsmagningsskemaerne.
Terre del primitivo

Type: Rød

Land: Italien

Alkoholprocent: 13 %

Druer: Zinfandel

Købt: Fakta

Pris: 25,- kr.

Årgang: 2008

Hvilket område er vinen fra: Puglia

Producent: Argelo Rocca og Figlisne

Der var generel enighed om at aftenens første vin var en udmærket flaske, der havde nogle kraftige frugt noter, knap så tør i det og let drikkelig. Farven på denne ellers glimrende vin var kraftig rød, i nærheden af et blodigt skær.

Gennemsnitspoint: 76,6/100

Rosso di Montalcino

Type: Rød

Land: Italien

Alkoholprocent: 14 %

Druer: Sangiovese

Købt: Netto

Pris: 45,- kr.

Årgang: 2008

Hvilket område er vinen fra: Montalchino, Toscana

Producent: Mangler

Aftenens anden vin var straks en helt anden slags vin end den foregående. Mandelogen var enig om at denne vin var for tør, lys og ikke så let drikkelig. Dog faldt den ikke helt igennem, men det er dog ikke en vin vi nok propper op næste gang. Vinen endte også som aftenens taber.

Gennemsnitspoint: 75,2/100

Grande Sommellerie

Type: Rød

Land: Frankrig

Alkoholprocent: 13 %

Druer: Merlot

Købt: Netto

Pris: 65,- kr.

Årgang: 2007

Hvilket område er vinen fra: Bordeaux – Saint Emilion

Producent: Grande sommellerie

Efter at have afsluttet, en ikke så god oplevelse, i det italienske støvleland, gik turen videre til Frankrig nærmere betegnet Bordeaux der er kendt for nogle af verdens bedste vine. Denne vin fra Saint Emilion er knap verdens bedste vin, men dog en vin af rigtig god kvalitet. Vinen havde enorm stor fylde, og en god eftersmag. Alle var vi enige om at vinen er en rigtig god vin, og let drikkelig. Denne vin kom også ind på en delt første plads.

Gennemsnitspoint: 84,2/100

 

Cotes du Rhone

Type: Rød

Land: Frankrig

Alkoholprocent: 14,5 %

Druer: Granache og Syrah

Købt: Super Brugsen

Pris: 53,- kr.

Årgang: 2009

Hvilket område er vinen fra: Cotes Du Rhone

Producent: Ogier

Så blev det tid til aftenens anden franske vin. Denne gang blev det en Cotes du Rhone medbragt af webmasteren. Vinen var fra negocianten ogier og igen var der ingen der ikke brød sig om vinen. Smagen og farven var typisk for en Cotes du Rhone i den gode ende. Der var bred enighed om at farven havde den perfekte rødvinsfarve, hverken for rød eller for rose. Dog var dette ikke nok til at tage førstepladsen.

Gennemsnitspoint: 80,2/100

Chateauneuf du Pape

Type: Rød

Land: Frankrig

Alkoholprocent: 14,5 %

Druer: Rød Rhone blend

Købt: Kvickly

Pris: 69,- kr. (normalpris 139,- kr.)

Årgang: 2009

Hvilket område er vinen fra: Chateauneuf du Pape

Producent: Léon Perdigal

Til sidst men ikke mindst sluttede smagningen af med storebroderen til Cotes du Rhone, nemlig en Chateauneuf du Pape fra negocianten Léon Perdigal. Vinen fra ligesom den tidligere Cotes du Rhone fra superårgangen 2009. Smagen og duften var meget kraftig med aner af modne frugter og meget koncentreret. En vin som denne vil have godt af at ligge nogle år, og vil kun blive bedre. Der var dog blandede meninger blandt logemedlemmerne om vinen. Men dog ikke nok uenighed til at vinen ikke gik hen og tog den delte førsteplads

Gennemsnitspoint: 84,2/100

I løbet af aftenen smagte vi ydermere to vine der ikke blev bedømt, men specielle vine importeret direkte fra vinslottene i Sydfrankrig.

Disse to vine var: Domaine de la Mordoree – ReNAISSANCE vin du pays de gard 2009

Domaine de Ferrand  - Cotes du Rhone La Ferrande 100% Syrah 2008

Man kan hermed godt konkludere at Frankrig i denne runde vandt overlegent over Italien. Vinene fra Frankrig var væsentligt mere raffineret og havde en langt større dybde og fylde der faldte i logens smag.

Men denne første smagning fra mandelogen er blot et startskud på noget stort. Fremover vil vi regelmæssigt smage forskellige vine i prisklasser alle kan være med.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her