Mandelogens nytårs menu

mandelogens nytårs menu

Vi håber at alle er kommet godt ind i det nye år og med alle 10 fingre i god behold! Vi vil som lovet dele vores menu med jer, og forhåbentligt kan nogle af jer få lidt inspiration til jeres nytårs menu til næste år – eller bare en vilkårlig festlig anledning i det nye år.

Vi erfarede sidste år at det kan være fordelagtigt at bestille maden udefra og anrette det selv. Det sparer en masse tid og det kan stadig blive utroligt lækkert. Forrige år bestilte vi mad fra restaurant Boldt i Aalborg til 350 kr,- pr. kuvert og det var en kæmpe succes. I år valgte vi at bestille fra Miw og Møllers Villa Vest  nær Lønstrup i Nordjylland, der i år var gået sammen med Mikael Christensens Renomméet.  Igen var prisen 350 kr,- pr kuvert og menuen bestod af 4 retter. Det smarte med årets menu, var at der fulgte en dvd med nøje instrukser for anretningen med.

Vinen til maden blev til dels sammensat af os selv, dog med nogle gode tips fra vinspecialisten i Aalborg.

Den første ret bestod af limfjordshummer, snekrabbe, håndpillede rejer, æbler og peberrod med masser af friske krydderurter. Alt var klart skulle blot anrettes på tallerkenen. Vinen vi fik der til var en Blanquette Aimery Demi Sec

Anden ret bestod af vesterhavstorsk, persille, skagenskinke, mandler og brunet smør. Vinen vi fik dertil var en Macon-Village 2009 fra Joseph Drouhin.

Tredje ret var hovedretten og bestod af oksemørbrad, braiseret sidestykke, rødder, selleri pure samt en glace. Til retten blev der serveret smørstegte kartofler. Vinen hertil var Halos de Jupitor - Costieres de Nimes 2009 fra Phillipe Cambie.

Fjerde og sidste ret var desserten som bestod af ananas sous vide, ristet kokos, karamel creme og chokolademousse. Hertil blev der serveret en Muscat de Riversaltes 2010 fra Gerard Bertrand.

Alt i alt en fremragende menu. Spændende og anderledes sammensætninger af forskellige råvarer. Vinen passede perfekt til maden,

især spillede den halv søde mousserede vin perfekt til skaldyrene. Mandelogen har valgt at give menuen 4,5 suits. Godt nytår!

Vi satser på at anskaffe opskrifterne til retterne i den nærmeste fremtid. Alternativt vil vi forsøge selv at komme med opskrifterne.

Alt i alt en fremragende menu. Spændende og anderledes sammensætninger af forskellige råvarer. Vinen passede perfekt til maden, især spillede den halv søde mousserede vin perfekt til skaldyrene. Mandelogen har valgt at give menuen 4,5 suits. Godt nytår!

Vi satser på at anskaffe opskrifterne til retterne i den nærmeste fremtid. Alternativt vil vi forsøge selv at komme med opskrifterne.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her