Langtidsbagt Lammekølle

Langtidsbagt Lammekølle

I anledningen af påske har vi afholdt den traditionelle påskefrokost i mandelogen. Vi vil gerne bringe en lille artikel om hvordan sådan et arrangement kan skrues sammen. Artiklen vil indeholde lidt info omkring hvad menuen består af samt hvordan den tilberedes.

Påskefrokosten er et heldags arrangement som både består af frokost plus aftensmad. Frokosten består af et traditionelt påskebord med alt hvad dertil hører.

Aftensmaden består traditionen tro af langtidsbagt lammekølle lavet efter mandelogens egen opskrift.

Frokost

Her anrettes en frokostbord hvortil følgende pålæg anrettes til brødet:

  • Fiskefilet.
  • Sild samt kryddersild.
  • Varm leverposteg.

 

Dertil serveres selvfølgelig karrysalat, remoulade, citron og hvad der ellers hører sig til. Som drikkevarer anbefaler vi kold øl suppleret med en Brøndum snaps eller Aalborg akvavit. Det er tradition at der til hver påske bliver brygget en Slayersnaps (Ja der er en histoie bag navnet). Snapsen kan laves på en Brøndum snaps eller en billig vodka fra Fakta - det er ikke så vigtigt. Dertil tilsættes følgende:

  • Citron- + appelsinstrimler fra skrælden.
  • Anis.
  • Fennike.
  • Chili.
  • Rosmarin.

Derefter skal snapsen gerne trække en månedstid minimum og derefter filtreres før den bliver serveret.

Langtidsbagt lammekølle.

Mens man tilbereder frokosten bør man også forberede lammekøllen.

Lammekøllen skal være fersk før tilberedning. Køllen ridses i tern på overfladen. I rillerne putter man hvidløgsstumper. Læg gerne ydeligere hvidløg udover kødet for at dække det ordentligt. Derudover krydres det med rosmarin, basilikum, salt og peber. Til sidst hældes hvidvin i bunden af bradepanden og kødet dækkes med citron skiver.

Efterfølgende rulles panden ind i sølvpapir så den slutter helt tæt. Dette gøres for at den kan holde på varmen. Så er kødet klar til at komme i ovnen. Det skal have ca. 10 timer i 125 grader. Derefter skulle enzymerne være tilpas udbrændt så kødet bliver så mørt at det næsten falder af knoglen af sig selv.

 

Til kødet kan eksempelvis serveres langtidsbagte kartofler og hjemmelavet pesto, lavet af feta, mander og krydderier. Disse to måltider til et antal personer mellem 5 og 10 kan godt klares for under 1000 kr,- eksklusiv drikkevarer.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her