Opskrift på rørt tatar

Opskrift på rørt tartar

Rørt tatar er en gardin herreret med rå oksekød, og holder hver gang, om det er så lavet i ens eget køkken eller på den lokale bistro. Undertegnet har fået den adskillige gange både hjemme, og i det franske, og er stor tilhænger af det rå oksekød. Derfor skulle der endelig afprøves en hjemmelavet udgave. Udgangspunktet var flere forskellige opskrifter på andre madblogs, samt Price brødrenes version. Der blev ikke lavet meget om, og den rørte tartar blev helt perfekt.

Da tartar består af råt oksekød, skal man altid være påpasselig med hvor man skaffer kødet til sin tatar. Mandelogen er bosat i Aalborg, og her er der et begrænset antal slagtere, og prisen på kødet ligger i den høje ende. Så det kan betale sig at holde udkig efter hvor kødet er på tilbud. Valget faldt på kvickly, der i denne uge havde roastbeef af okseinderlår på bud til 50,- kr. per ½ kilo. Selvom kødets kvalitet nok ikke er på højde med et stykke fra slagteren, er det et forsøg værd.

Opskrift

Til 4 personer

  • 500 gram okseinderlår
  • 2 æggeblommer
  • Kvart løg (afhænger af størrelsen, men vi brugte et stort løg)
  • Bredbladet persille
  • 2 spsk. Revet peberrod
  • ½ glas Kapers (hele eller finthakket)
  • Et skvat cognac
  • 1½ spsk. Balsamico
  • Lidt god olivenolie
  • Salt og peber

Kødet hakkes gerne i hånden, og må gerne bibeholde lidt struktur. Efter anbefalinger er det bedst at hakke og røre tataren lige inden serveringen, således kødet ikke bliver misfarvet. Alle de resterende ingredienser tilsættes og tataren røres. Retten kan serveres med hjemmelavet pomfritter, eller i dette tilfælde ristet rugbrød.

Kødet smagte fortrinligt, så det kan godt anbefales at købe kødet billigt i det lokale supermarked. Rådfør dig evt. med slagtermester at kødet kan bruges til tatar, så er du på den sikre side.

Velbekomme.

 

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her