Hjemmelavet smørrebrød - Det smager fantastisk!

Hjemmelavet smørrebrød - Det smager fantastisk!

En ting der måske kan være en smule overset når man skal forkæle sig selv med en rigtig god smagsoplevelse er en god gang luksus håndmadder. Det er traditionel dansk spise men hvis man lige gør en smule ekstra ud af det kan det helt klart konkurrere med mange andre mere eksotiske retter. Desuden er det utrolig nemt at lave. Hele arbejdet består faktisk i den dekorative del af det, nemlig anretningen, og det synes jeg personligt også er meget sjovt. Der er heller ikke noget i vejen for at få det lidt ofte for der findes rigtig mange varianter man kan lave af luksus håndmadder. Vi har prøvet med nogle traditionelle og nogle lidt mere improviserede som du kan læser mere om i denne artikel.

Som sagt så betyder anretningen en del. Hvis man kan få det til at se rigtig lækkert ud smager det ofte også en smule bedre. Det gør hvert fald helhedsoplevelsen bedre. Du kan se nogle af de varianter vi har lavet på billedet nedenunder:

Dyrlægens natmad

Dette er en klassiker og den smager fantastisk hver gang. På rugbrøddet bruger man leverposteg, saltkød, løg og så har vi lige dekoreret den med lidt agurk. Agurk er ikke så kraftig i smagen så det kan man bruge på de fleste smørrebrød uden problemer.

Kartoffel og tomat

Dette er en lidt mere improviseret håndmad men stadig et stort hit i udvalgte kredse som eksempelvis studenter. Den mætter rigtig godt og der er masser af føde i. På rugbrøddet bruger man kogte kartoffelskiver, tomatskiver, mayonaise, ristede løg samt persille.

Roastbeef med tilbehør

Dette er virkelig en håndmad der smager af noget. Kombinationen af tilbehøret og roastbeef er også rigtig populært mange steder og man kan sågar få det i sandwiches på sandwich barer osv.  På rugbrøddet bruger man roastbeef, remoulade, pickles, ristede løg og peberrod. Stort set alle ingredienserne er de rene smagsbomber, og i netop denne kombination går det hele bare op i en højere enhed. Sørg for at brug friskrevet pebberrod her. Der gør virkelig en stor forskel.

Æggekage med bacon

Igen en lidt improviseret håndmad. Denne håndmad er næsten et helt måltid i sig selv og det er faktisk mange der ikke tænker over at det er oplagt at kombinere pålægget med en god skive rugbrød. Først steger man kartoffel- og løgtern på en pande hvorefter man hælder æg udover og lader det hygge sig ved lav varme under noget sølvpapir indtil du har en lækker omelet. Omeletten toppes med stegt bacon og purløg.

Stjerneskud

Endnu en klassiker. Dette smørrebrød behøver ikke megen reklame, for det er også en rigtig populær spise og kan fås næsten alle steder. Her vil vi dog anbefale at lave dem selv frem for at købe dem til 20 kr. nede i Super Brugsen eller lignende. Så bliver smagsoplevelsen lige det bedre. På rugbrøddet bruger man fiskefillet, kogt eller syltet asparges, reger, kaviar, agurk, tomat, citron samt salt og peber. Der findes nogle andre varianter med en smule andre ingredienser men med denne udgave går du hvert fald ikke helt galt i byen.

Det er super vigtigt hvis man vil lave noget godt smørrebrød at man lige ofrer de 5-10 kroner ekstra og køber noget godt rugbrød ved bageren. Det har stor betydning både for udseendet, konsistensen og smagen. De fleste Føtex osv. har en bagerafdelingen så det bør ikke være den store udfordring. Vi er selv blevet rigtig begejstrede for denne type måltid og det er helt sikkert ikke sidste gang vi prøver det. Det er ikke tit man får så god hjemmelavet mad og så stor variation af smagssammensætninger og forskellige smagsindtryk i et enkelt måltid. Desuden er det jo slik for øjnene så det kan helt sikkert anbefales.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her