Tilberedning af hummer

Tilberedning af hummer

Den 02-06-11 stod i Tourens tegn for mandelogen. Gutterne samledes for at se første etape af Tour de France for at få skudt den del af sommerferien godt i gang.

Til sådan en festlig begivenhed skal man selvfølgelig også have noget godt at spise til. Vi kender ikke til nogen officiel Tour de France menu, så derfor opfandt vi vores egen – Kogt hummer med spicy wedges og hjemmelavet mayonnaise.

Vi købte 3 hummere i Metro i Aalborg som vi synes så appetitlige ud. Hummerne blev opbevaret i en kasse med isterninger og fugtet avispapir over et mørkt og køligt sted indtil de skulle dræbes og tilberedes.

Imens blev mayonnaisen tilberedt. Dette foregår ved at man smider 3-4 pasteuriserede æggeblommer i en skål og konstant rører kraftigt rundt i skålen med et piskeris mens man langsomt hælder rapsolie i. Dette fortsættes indtil massen har den rette konsistens. Derefter kan der tilføjes dild og revet citron skrald for at give lidt ekstra smag.

Når man skal tilberede hummeren er det mest humane at stikke en kniv ned i nakken af den og føre kniven ned gennem hovedet på den.  Man kan også smide den direkte i det kogende vand (hovedet først), men der går lige et sekund eller to inden den besvimer af varmen og sidenhen dør.  Det er vigtigt at vandet spilkoger når hummeren sænkes derned.

Hummeren skal blot have 2-5 minutter i vandet afhængigt af størrelse osv. Når hummeren har en flot rød farve er den færdig. Derefter smides den i isvand, ellers koger vandet inde under skalden videre og ødelægger kødet.

Skær hummeren midt over og flå kloerne fra og ødelæg dem med en hammer eller lignende og så skulle alt kødet være lige til at gå til. Klar til servering med spicy wedges og hjemmelavet mayo.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her