Anmeldelse af Hansens Brauerei Flensborg

Anmeldelse af Hansens Brauerei Flensborg

I år var det ikke blevet til så meget ferie i udlandet for mandelogens medlemmer, og derfor valgte vi at tage på en weekend tur ned og besøge et af logens medlemmer i det sønderjyske, med kort visit i Flensborg. Dette visit bestod af et besøg på den kendte restaurant Hansens Brauerei, der er en kombination mellem bryghus og restaurant som vi kender fra de fleste mikro bryggerier herhjemme. Hansens Brauerei ligger ved havnen i Flensborg og tæt ved centrum af byen. Inden besøget var stedet blevet rost med mange lovende ord af det sønderjyske medlem af mandelogen, og især Hansens Grillhaxe på 700 gram med sauerkraut og smørstegte kartofler skulle være et stort hit.

Vel ankommet til stedet og placeret ved vores reserverede bord kom de fine tjenere ned og tog imod bestilling af drikkevarer. Ligeledes var vi her blevet anbefalet at bestille en såkaldt ”meter” der består af et bræt med 12 øl á 20 cl. Efter et kort øjeblik kom ”meteren” ned til bordet med mørk schwarzbier.

 

Øllen var dejlig frisk trods den meget mørke farve, og var meget nem at drikke. Alle var enige om at øllen var utrolig god, og måden den blev serveret på gør det heller ikke dårligere. I samme ombæring tog tjeneren imod vores bestilling, som selvfølgelig, bestod af grillhaxe til hele bordet. Forventningsfulde efter maden, blev vi enige om at prøve deres sæson øl i form af en ufiltreret hvedeøl. Igen en rigtig god øl, med friske noter af citrus og honning. Øllen blev hurtigt tømt, hvilket passede fint med at vores grillhaxe kom til bordet. Grillhaxen var stor, som forventet, og utroligt indbydende. Selve skorpen og sværdet var vildt sprødt og indholdet mørt og saftigt. Dog indeholdt kødet meget fedt, der gjorde at mængden af reelt kød ikke var så stort som forventet. Men uanset var kødet lækkert, og smagte fortrinligt. Tilbehøret i form af sauerkraut og smørstegne kartofler med stærk sennep, var også lækkert og der var intet at sætte en finger på.

Prisen for denne grillhaxe lyder på blot 13,90 euro (knap 100,- kr.). Alt i alt var alle ved bordet enige om madens kvalitet var i top som forventet. Selve de fysiske omgivelser i restauranten var middel. De store lokaler gjorde

at der var meget larm selvom restauranten ikke var fyldt på pågældende tidspunkt og der var problemer med lydanlægget så vi ikke kunne få musik i baggrunden hvilket trækker lidt ned. Ellers var der ikke meget at klage over. God betjening, lækker mad til prisen, gode øl og godt selskab. Hansens Brauerei er et rigtigt godt sted at starte en bytur, eller bare komme forbi til en god omgang mad. Vi ender med at give 3 suits ud af 6.

Bonusinfo: man kan også købe en grillhaxe på 1,3 kg – dette tester vi næste gang mandelogen kommer forbi.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her