Anmeldelse af Prinses Juliana

Anmeldelse af Prinses Juliana

Tirsdag d. 21 juni stod på festens dag. Størstedelen af mandelogens medlemmer havde haft en veloverstået eksamen med efterfølgende lang sommerferie. Dette skulle fejres med stor maner, og valget for denne fejring blev på gourmet skibet Prinses Juliana beliggende i Aalborg havn.

I anledningen af bådens 80 års jubilæum koster alle retter på deres brasserie kort 80,- kr. i hele juni måned (forretter normalt ca. 100,-kr, hovedretter normalt ca. 200,- kr. og desserter normalt ca. 100,- kr.). Så dette var en kærkommen lejlighed til at få gourmet mad til studentervenlige priser.

Bordet var bestilt til klokken 19.00 og velankommet blev vi placeret ved et nydeligt bord i bunden af skibet. Logens medlemmer var alle begejstret for priser og atmosfære, og efter nærstudering af kortet blev der bestilt 8 stk. ungkvægmørbrad med hjemmelavet fritter og bearnaise sauce. Rigtig mad for rigtige mænd. Dertil blev vinkortet gennemlæst, og bordet blev enige om 2 flasker Chateau Virgile, Costieres de Nimes årgang 2009 (årgang 2007 har fået 91 point af Robert Parker) til 325,- kr. flasken.  Dog var Megamave ikke den store vin drikker og bestilte derfor en stor Fur hvede til den nette sum af 90,- kr.

Efter meget kort ventetid ankom vand og brød til bordet med saltet smør. Brødet var utroligt lækkert, og stadigvæk lunt. Kort efter ankom vores vin, og den blev straks tilsmagt. Der var noter af blåbær, hindbær, kirsebær og med en lang og kraftig eftersmag. Rigtig god vin med lækker dybde, og der var bred enighed omkring bordet at dette var det rigtige valg af vin.

Ungkvægmørbraden blev bragt til bordet indenfor en rimelig ventetid, trods der denne aften stort set var helt fyldt på båden. Kødet havde en pæn størrelse, dog med rimelig forskel fra tallerken til tallerken, og var lagt på en bund af smørstegte svampe og blomkål. Dertil kom der kort efter skåle med hjemmelavet pomfritter og bearnaise sauce. Kødet var af kanon kvalitet, og så mørt at kniven stort set havde været overflødig. Pomfritterne var ok, og lækre med drys af sydesalt. Dog var der ikke mange, hvilket var en stor skam. Derudover var det ikke i nærheden af nok sovs, så pomfritterne blev en anelse kedelige uden noget at dyppe dem i.

Generel vurdering af denne ret var at retten var utroligt lækker, kødet super mørt, og dog med små forbedringer i form af flere pomfritter og mere sauce. Især til prisen på 80,- kr. var der stor begejstring ved bordet. Vores tilkøbte vin passede rigtigt godt til retten, og den gode kraftige og frugtfyldte vin klædte ungkvæget godt.

Efter færdiggørelsen af maden, blev vi præsenteret for menukortet endnu engang således vi havde mulighed for at bestille dessert. Flere af logebrødrene, især Jonse og Gören, følte sig ikke mætte nok og overvejede kraftigt om de skulle bestille en lammekrone til dessert. Sulten overmandede dem, og lammekronen blev bestilt. Dette fald i øjnene på undertegnet og Johnny Bravo der ligeledes bestilte lammekrone. Vi er ikke mænd for sjov.

Den resterende del af flokken måtte bukke under og bestille en lille let anrettet desert.

Lammekronen ankom samtidig med de andres desserter, og endnu engang blev vi positivt overrasket. Kødet var placeret på en bund af kartoffelmos, med lækre svampe og syltede citroner. Dertil var der en lækker sauce, som vi smagte os frem til var en rødvins sauce. Endnu engang var rettet utrolig lækkert, kødet velsmagende og mørt, og en generel god sammensætning af smagsnuancer.

Alt i alt en rigtig god aften, med god stemning, god mad, god vin og alt dette til billige penge. Regningen lød på 250,- kr. per person for 2 retter med vin, hvilket roligt kan siges at være en billig pris for mad og vin af den kvalitet.

Aftenen fortsatte med en vild tur i byen, med besøg på blandt andet; Storm P, Das Bierbar, Monkey Club og afslutningsvis saltlageret.

Mandelogen ender med i alt at give 4 ud af 6 suits til Prinses Juliana for denne oplevelse. Maden var god, dog med enkelte begrænsninger, og servicen var helt i top. Det var mad til kvalitet og priser man kan forstå, og det er ærgerligt dette tilbud ikke kører året ud.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her